Skibslaget Åfjordsbådenes arkiv 1999-2006

Find Skibslagets rigtige, opdaterede hjemmeside på www.skibslaget.dk

Forsiden - Nyhedsarkivet -
 
 • Forsiden
 • Om Skibslaget
 • Udlejning
 • Kontakt
 • Bliv medlem
 • Links
 • For medlemmer

 •  

  04/10 2003:

  Udlejningsture
  Brugte vikingerne Volvo Penta?

  Forskellige steder i Danmark bliver der hver sommer afholdt vikingemarkeder. Her møder man krigere, handlesfolk, smede, bueskytter, børn, smykkesælgere, sangere, fadølsturister og kubbenspillere. Og så er der bådene, nogle mere dekorerede end andre. Vores Blaaheia er den største, har den mindste besætning og en lækker 56hk volvo.

  Denne sommer har Blaaheia bl.a. været udlejet til hhv. Hobro og Struer vikingemarked. Begge markeder lå i weekender med sol og 25 grader. De vikinger, som gik i ægte uld og læderstøvler har nok haft det varmt. Blaaheias besætning var konsekvent iført shorts og sommerbluse, evt. med en smart solhat og dittobriller.

  I Hobro var der ud over markedsteltene, desuden mulighed for at beundre forskellige bikinimodeler; en vagte særlig opmærksomhed, den bestod af en lædersnørre som var bundet løst om livet med et lille metalmykke bundet i knuden, ellers intet. – Kækt!

  Det kan absolut anbefales at deltage som gast, for det er sjovt at sejle ud og ind igen med turister, maden er god og drikkevarene ligeså. I Hobro sørgede Beredskabsstyrelsen for at vi fik morgenmad samt højt belagt smørrebrød med sky og æggestand i transportvenlige frokostæsker. Lørdag aftens festbanket bestod ud over tre slags kød også af forskellige slags hanlige julelege så som koneløft og fedtpind.

  Besætningen på sommerens sidste sejladsuge sejlede Blaaheia til Struer. De havde en lang og hård tur. Vinden stod i nordvest med op til 23 sekundmeter mellem onsdag og lørdag, så de tilbragte 3 døgn på Fur med at spise og gå ture i det skønne landskab før de kunne fortsætte til Struer.
  Struer vikingemarked begyndte at leve lørdag eftermiddag da vinden lagde sig. Forplejningen var også her i top. Struer Marked sluttede søndag eftermiddag.

  Dette var blot en af utroligt mange udlejninger som Blaaheia har deltaget i i løbet af foråret og sommeren. Tak til de mange skippere og gaster der har taget deres tørn enkelte eller gentagne gange – udlejningerne er både hyggelige, og så skæpper de godt i kassen.